New Opel Crossland X: Crisp and compact on the outside, very spacious and versatile on the inside with trendy two-tone paintwork and a cool SUV look.

De nieuwe Opel Crossland X: wendbare stadsauto met robuust uiterlijk

X-tra compact: With a length of 4.21 meters, the new Opel Crossland X is 16 centimeters shorter than an Astra while at the same time 10 centimeters higher.

De nieuwe Opel Crossland X: wendbare stadsauto met robuust uiterlijk

• Nieuwe urban crossover binnen het populaire CUV-segment
• Opel Crossland X na succesvolle Mokka X tweede lid van X-familie
• Hogere zitpositie, ruim en functioneel
• Uitgerust met de nieuwste technologie waaronder Opel OnStar, modern infotainment en een groot aantal assistentiesystemen
• 100% overzichtelijk dankzij een Head Up Display, 180o achteruitrijcamera en het panoramisch dak

Breda, 18 januari 2017 – Strak en compact, ruim en veelzijdig; een tweekleurige carrosserie met een trendy uitstraling – dát is de geheel nieuwe Opel Crossland X. Deze stadse crossover (CUV – Crossover Utility Vehicle) is het tweede lid van de X-familie van Opel. Hij verschijnt net als de Mokka X in het B-segment. Het derde lid van de X-familie, de grotere Opel Grandland X, verschijnt later dit jaar in het C-segment. De modellen verenigen het beste van twee werelden: de robuuste vormgeving met de kwaliteiten van een wendbare stadsauto. Opel maakt een vliegende start met zijn productoffensief. In 2017 introduceert het merk maar liefst zeven nieuwe modellen: de “7 van ’17”. De Crossland X maakt zijn werelddebuut op 1 februari aanstaande in Berlijn.

De compacte Opel Crossland X is – anders dan de Mokka X die optioneel leverbaar is met vierwielaandrijving – vooral toegespitst op het leven in en rond stedelijk gebied. Dankzij zijn grote kofferruimte en comfort is de Crossland X eveneens geschikt voor langere (vakantie)reizen. Met een lengte van 4,212 meter is de Crossland X 16 cm korter dan de Astra, maar hij is ook 10 cm hoger. Daardoor genieten inzittenden van een hogere zitpositie wat bijdraagt aan een goed overzicht op de weg. Voor nóg meer ruimtelijk gevoel is een panoramisch glazen dak een optie.

Zowel de bestuurder als de voorpassagier kunnen plaatsnemen op de meermaals onderscheiden AGR-gecertificeerde stoelen (AGR: Aktion Gesunder Rücken). Opel is de enige autofabrikant die dergelijke ergonomische stoelen aanbiedt in het segment – zowel in de Crossland X als in de Mokka X.

Functioneel, veilig en connected
De bagageruimte van 410 liter in de Opel Crossland X – met de neerklapbare achterbank in de normale positie – is de grootste in het segment. De achterbank is over 15 cm in lengterichting verschuifbaar, zodat er keuze is voor meer beenruimte achterin of juist meer bagageruimte. Hierdoor is het interieur van de Crossland X zeer functioneel. Andere aantrekkelijke innovaties maken het rijden in de Opel Crossland X nog veiliger, comfortabeler en gemakkelijker. Enkele voorbeelden: Head Up Display en de Panorama Achteruitrijcamera met een blikveld van 180o, Advanced Park Assist, Forward Collision Alert met Voetgangersherkenning en Automatic Emergency City Braking, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition en Side Blind Spot Alert.

X-factor technologies: Opel OnStar, great infotainment and numerous assistance systems.

.

Posted in Nieuws van Autoservice Huls.